Verteller Paul

Een Paviljoen vol Warme Winterverhalen op Landgoed Grootstal

Op een zondagmiddag, midden in december, op een van de koudste en donkerste dagen van het jaar brandt er een vuurtje in de kachel op Landgoed Grootstal. Er is warme thee, wat lekkers én er zijn verhalen. Verhalen over winter, over kou en over kerstmis. De verhalenverteller heet Paul Groos en op 15 december zorgt hij in het theehuis op het hoekje van de Grootstalselaan en de St. Jacobsweg voor knusse, warme verhalen voor alle leeftijden. In het Paviljoen wordt de kachel aangemaakt en Marga Nijenhuis zorgt voor thee en wat lekkers. Schuif je ook aan?

Thee, koffie of appelsap kost €2,-. Je hebt er iets lekker bij voor €3,- Voor de verhalen geef je de bijdrage die je het waard vindt. 


Het programma van het Paviljoen Vol Verhalen: 

Om 14.00 uur gaat het Paviljoen open.

Van 14.30 uur tot 15.15 uur luister je naar verhalen

Van 15.45 uur tot 16.30 uur klinken er nog meer verhalen, andere dan in de eerste ronde 

Om 17.00 uur sluiten we de middag af.


Omdat er maar beperkt plaats is, is het fijn als je van tevoren wil reserveren voor één ronde verhalen of voor beide. Dat kan via deze link.Verhalen

“    
De cycloop nam het gigantische rotsblok van de grond. Het was zo groot, dat zelfs hij het nauwelijks kon tillen. Hij hief het tot boven zijn hoofd en wierp het blindelings naar het schip van Odysseus. Een plons. Een schokgolf. Het schip kapseisde bijna, de mannen hielden zich vast aan de reling. Maar Odysseus bleef de cycloop maar pesten. Hij zong: 'Eenoog, Geenoog, Eenoog, Geenoog.'  En op de tast vond de cycloop weer een rotsblok.
Odysseus en de Cycloop - Griekse mythe
Verhalen. Iedereen kent verhalen. Van vroeger toen je klein was. En van gisteren uit de krant. En zelfs over morgen heb je al een verhaal in je hoofd. Verhalen haal je uit boeken, uit films of van TV. Maar meestal wordt een verhaal je verteld. Door je ouders, je grootouders, je kinderen of andere familie. Door je vrienden, je buren, je leraar of zomaar iemand in het café. Thuis, bij een feest, over de heg ... En heb je jezelf wel eens een verhaal verteld? Zomaar in je hoofd?

Je kunt je ook een verhaal laten vertellen door een verteller. Iemand met ervaring in het vertellen. Die kan vertellen voor elk gezelschap, groot of klein. Op elke lokatie: op school, in een café, een tuin, een tent of op een podium. En bij elke gelegenheid: een les, een feest, een viering of een afscheid.

Zo iemand ben ik: Verteller Paul. Op deze site lees je meer over mij en mijn activiteiten als verteller. Kijk rond, misschien vind je wel een nieuw verhaal...

Verteller Paul

Ik hou van oude verhalen. Verhalen die al lang meegaan. Waarvan door elke generatie opnieuw een eigen versie wordt verteld. Op mijn repertoire staan veel van zulke verhalen: mythen, sprookjes, fabels, legenden. Sommige zijn zeker 5000 jaar oud, zoals verhalen uit de Egyptische mythologie, van de meeste valt de ouderdom niet te achterhalen. Zeker is dat die verhalen gaan over onderwerpen en emoties die zo algemeen menselijk zijn dat iedereen ze kan herkennen.

Ik vertel die verhalen in mijn eigen versie. Elke verteller vertelt zijn verhalen op zijn eigen manier na, of hij nu Homerus heet, Vergilius, Grimm of Herodotus. Er is geen "officiële" versie. 

Een verhaal horen?

Ik treed regelmatig op, vaak in de omgeving van Nijmegen, maar ook regelmatig elders. In mijn agenda kun je zien waar en wanneer ik ga vertellen, wat en voor wie. Je kunt me ook inhuren voor optredens. Het thema en de tijdsduur van de verhalen kunnen we in overleg afspreken, maar je kunt ook kiezen voor één van mijn vertelprogramma's. Vertel je zelf wel eens voor publiek? Voor de klas? Misschien is één van mijn workshops dan iets voor jou.

Nieuws

(zie de agenda voor details)


Subpagina''s (2): LegendeBende SeizoensVerhalen