Nieuwsbrief‎ > ‎

nieuwsbrief 1

Dit is de eerste nieuwsbrief van Verteller Paul. Via e-mail wil ik jullie graag op de hoogte houden van mijn activiteiten en optredens. Ik stuur je alleen deze ene nieuwsbrief ongevraagd. Als je de volgende ook graag wil ontvangen, dan stuur je een mailtje met die boodschap naar verteller.paul@gmail.com. Je kunt je ook via de website opgeven.

 

Terschelling

Afgelopen weekend woonde ik de Verteldriedaagse van de vertelacademie op Terschelling bij. Het was een geweldige ervaring om met dertig vertellers te werken aan allerlei verhalen en vertellingen. Onder de bezielende leiding van Pauline Seebregts werkten we met een klein groepje meer ervaren vertellers aan verhalen over de schaduwkanten van de Held. Mij leverde dat een verhaal op over een cynische, vastgeroeste leraar, die uiteindelijk voor zichzelf kiest. De naam van mijn hoofdpersoon (Hendrik Cupido) had ik op een grafsteen in Hoorn, Terschelling gezien. Die begraafplaats speelde een prominente rol in het verhaal - een verhaal geïnspireerd door het eiland.

 

De eerste huiskamervertelling - zaterdag 27 oktober vanaf 19.45 - Amersfoort - opgeven via mail

Met de vertelgenoten van de Gouden Tak beginnen we komende zaterdagavond aan onze reeks van huiskamervertellingen. Deze keer treden we op in Amersfoort. Er komen heel verschillende verhalen; ik zal de mythe van Alcestis laten horen, een verhaal over liefde, trouw en opoffering.

Er volgen nog optredens in Harderwijk (17 november) en Vinkeveen (19 januari). We besluiten de reeks op 16 maart (precies een week na mijn verjaardag!) in mijn eigen huis in Wijchen. De huiskamervertellingen zijn avondvullend. Heb je zin om te komen luisteren? Geef je dan op via verteller.paul@gmail.com. Meer informatie vind je op www.vertellerpaul.nl.

 

εις Απολλωνα - Aan Apollo - zondag 28 oktober 14.00 uur en 15.30 uur - Openluchtmuseum orientalis - Griekse huis

Komende zondagmiddag speel ik met Aeide Mousa (zie www.aeidemousa.nl), hét ensemble voor antieke muziek een voorstelling met mythen en muziek over Apollo. Aeide Mousa is een gezelschap van drie mannen en drie vrouwen die zingen, gereconstrueerde muziekinstrumenten bespelen en dansen. Ik ga vertellen over Apollo en Daphne, Midas met de Ezelsoren, de Uitvinding van de Lier en Alcestis. Iedereen is welkom om te komen luisteren, de voorstelling duurt ongeveer een uur.

 

Grimm in de molen - zaterdag 3 november - 14.00 uur voor kinderen en 20.00 uur voor volwassenen - Sint-annamolen - hatersteweg 14 - Nijmegen

Met de leden van Vertelkring het Vijfde Seizoen spelen we in het kader van het Grimmjaar een voorstelling vol sprookjes van de gebroeders Grimm. 's Middags vertellen we sprookjes voor kinderen, 's avonds wordt het allemaal een beetje grimmiger. Bekende en onbekende sprookjes op een heel sfeervolle plek. 

 

Zin om te komen luisteren? Ik zie je graag bij één van de voorstellingen.

Op de hoogte blijven? Geef je op voor de nieuwsbrief! Stuur mij simpelweg een mail waarin je dat laat weten.

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je hoeft niets te doen, ik stuur je geen mails meer.