Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief 11

Beste verhalenliefhebber,

Dit is de elfde nieuwsbrief van Verteller Paul, waarin je leest over mijn optredens in maart. Meer informatie is altijd te vinden op www.vertellerpaul.nl. En als je me een keer wil vragen om te komen vertellen, mail dan zeker naar verteller.paul@gmail.com.

Ik stuur je mijn nieuwsbrief maar één keer ongevraagd. Krijg je de nieuwsbrief voor het eerst en wil je hem blijven ontvangen, stuur dan een bericht met die boodschap naar verteller.paul@gmail.com. Via hetzelfde mailadres kun je je afmelden als je de nieuwsbrief niet langer wil ontvangen.

De Kunst van het Kijken in Amersfoort

Mensen weten de Gouden Tak inmiddels te vinden. In samenwerking met Arno Kaat van De Kunst van het Kijken vertellen de vier vertellers verhalen bij kunstwerken. We vertellen Bijbelse verhalen en mythen bij werken van Rembrandt, maar ook over de schilder Torrentius en een verhaal over kijken. Het belooft weer een afwisselende avond te worden waarin u de vertellers aan het werk kunt horen met langere verhalen, zoals altijd afgewisseld door muziek.

Wat? Beelden Vertellen Verhalen – Schilderkunst ontmoet Vertelkunst

Wanneer? 1 maart 2014, 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).

Waar? De Binnenhof van de Hof Der Toekomst, Kattenbroek, Amersfoort.

Voor wie? Volwassenen.

Hoeveel? We vragen een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de reiskosten.

(zie ook de flyer)

 

De Week van de Klassieken

Wereldverteldag (20 maart) valt meestal precies in de Week van de Klassieken (13-21 maart). Toeval? Vast. Ik mag in elk geval op twee plekken oude verhalen komen vertellen.

Op zaterdag 16 maart treed ik twee keer op in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Om 13.00 uur vertel ik klassieke fabels en om 16.00 uur “Zo is het gekomen…” Verhalen van verandering.

Op woensdagavond 19 maart vertel ik de Verhalen van verandering nog een keer in Leeuwarden. Historisch en letterkundig centrum Tresoar houdt dan een avond in het Stedelijk Gymnasium Piter Jelles met verhalen van Ovidius.

Wat? Fabels en Verhalen van Verandering

Wanneer? 16 maart 13.00 uur (Fabels) en 16.00 uur (Verhalen van Verandering).

Waar? Rijksmuseum van Oudheden, Leiden.

Voor wie? Iedereen.

Hoeveel? Gratis met een museumkaartje.

 

Wat? Verhalen van Verandering

Wanneer? 19 maart 19.30 uur.

Waar? Stedelijk Gymnasium Leeuwarden.

Voor wie? Volwassenen vanaf 12 jaar.

Hoeveel? Gratis, aanmelden via info@tresoar.nl

 

 

Schoolvoorstellingen

In heel maart treed ik op voor leerlingen van gymnasia en gymnasiale afdelingen door heel Nederland. Er staan bijvoorbeeld optredens op het programma in Barneveld, Rotterdam, Oss en Schagen. Wilt u ook eens een vertelling op uw school? De voorstelling “Zo is het gekomen…” Verhalen van verandering, past uitstekend bij het eindexamen Latijn van dit jaar. Maar ook andere vertellingen van mythologie, fabels of andere verhalen kom ik graag uitvoeren. Een verteller heeft weinig ruimte nodig.

En volgend jaar? Ik werk aan een voorstelling met de werktitel “Om Troje”, waarin ik het levensverhaal van de held Achilles ga vertellen. Deze voorstelling past bij het eindexamen Grieks van volgend schooljaar. Ik kan dit verhaal vertellen vanaf augustus 2014. Ook leuk om een voorstelling te koppelen aan een vertelworkshop met leerlingen of collega’s!

Meer informatie over deze en andere activiteiten in de volgende nieuwsbrief en op www.vertellerpaul.nl.

Tot ziens bij een verhaal,

veel groeten,

Paul