Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief 2

Beste allemaal,

Dit is de tweede nieuwsbrief van Verteller Paul. Hierin geef ik informatie over mijn activiteiten als verhalenverteller. Actuele informatie vind je altijd op mijn site: www.vertellerpaul.nl. Je kunt contact met me opnemen via verteller.paul@gmail.com. 


Egyptische Mythen in groep 7

Stond ik daar opeens op basisschool ’t Palet in Wijchen Egyptische mythen te vertellen. Mijn dochter Puk had tegen de meester gezegd dat haar vader “het verhaal over Isis en Osiris altijd heel anders vertelde”. Dat wilde meester Stan dan wel eens horen en zo vertelde ik voor vijfentwintig kinderen uit groep 7 een half uur lang een Egyptisch scheppingsverhaal. De kinderen smulden ervan, ook al zat het vol vreemde namen en bizarre elementen, waaronder een vliegend oog en goden die ontstaan uit spuug of snot…  Een goed verhaal is voor niemand te moeilijk.


 Lampionnentocht Orientalis

In de kerstvakantie organiseert Museumpark Orientalis ’s avonds in het donker lampionnentochten voor kinderen. Langs de route zijn verschillende scènes uit het kerstverhaal ingericht. Op 29 en 30 december sta ik aan het eind van de route om bij het kampvuur een alternatief kerstverhaal te vertellen.

Vergeet ook niet om even de petitie voor het voortbestaan van Orientalis te tekenen! 


Huiskamervertellingen

Na succesvolle en erg gezellige huiskamervertellingen in Amersfoort en Harderwijk gaat vertellerscollectief De Gouden Tak op zaterdagavond19 januari naar Vinkeveen. Bij vertelster Elza Vis thuis gaan we weer een ontspannen voorstelling geven. Ik zal daar een duivelse legende uit mijn eigen regio vertellen en een gruwelijk moordverhaal (dat achteraf wel mee blijkt te vallen). Als je ons daar wil horen, mail dan naar elza@binnenste-buitenverhalen.nl om je op te geven.

Op 16 maart komt de Gouden Tak naar Wijchen. Iedereen die mijn huiskamer kent, weet dat het aantal plaatsen heel beperkt is, dus als je wil komen luisteren, geef je dan snel op via verteller.paul@gmail.com.


Wereldverteldag 20 maart 2013

Ik kan er nog niet al te veel over zeggen, maar met vertelkring Het Vijfde Seizoen worden al druk plannen gemaakt voor Wereldverteldag. In het weekend van 23 en 24 maart komt er in Nijmegen een voorstelling van ons rond het thema van dit jaar: Noodlot en Fortuin. Ik kan verder al verklappen dat ik op wereldverteldag zelf weer een twitterverhaal ga vertellen via @leraarlatijn en dat al mijn klassen op die dag getrakteerd gaan worden op een mooie mythe.

 

Grieks en Latijn

Mijn vak blijft natuurlijk altijd de klassieken. Daarom schreef ik voor vertellers (en andere mensen die het graag willen weten) handleidingen voor de uitspraak van Griekse mythologische namen en Latijnse woorden. Je vindt deze op vertelforum.nl en op mijn eigen site.

 

Hopelijk tot ziens bij één van mijn voorstellingen! Heb je suggesties voor gelegenheden waar ik zou kunnen optreden, dan hou ik me natuurlijk aanbevolen.

 

Met veel groeten,

Paul Groos

Verteller Paul
"...kan je nog meer vertellen."

twitter: @leraarlatijn

Ik stuur je nooit meer dan één nieuwsbrief ongevraagd. Wil je hem vaker ontvangen, dan is een antwoord op deze mail van die strekking voldoende. Wil je geen nieuwsbrief ontvangen? Dan hoef je niets te doen.