Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief 3

Beste verhalenliefhebbers,

Dit is de derde Nieuwsbrief van Verteller Paul. Er komen weer heel wat optredens aan. Misschien heb je zin om een keer te komen luisteren?

Ontvang je mijn nieuwsbrief voor het eerst? Wil je hem blijven ontvangen? Stuur me dan een mailtje terug met dat bericht!

Huiskamervertellingen in Wijchen

Op 16 maart, aankomende zaterdag, vindt om 20.00 uur de vierde aflevering van de huiskamervertellingen van vertellerscollectief De Gouden Tak plaats in mijn woonkamer. De verhalen van de vier vertellers zijn deze avond erg multi-cultureel: er zijn verhalen bij van Noord-Amerikaanse indianen, uit donker Afrika, uit het koude Finland, van het Spaanse platteland en uit Japan. De avond wordt muzikaal omlijst door Chris Reuvers en Hubèrt van Hees met gitaar en zang. Er zijn nog een paar plaatsen over in mijn niet-al-te-grote huiskamer, dus meld je snel aan via verteller.paul@gmail.com! De toegang is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wereldverteldag

Op 20 maart is het wereldverteldag, een dag waarop over de hele wereld verhalen worden verteld door vertellers van allerlei culturen en in vele talen. Het thema van dit jaar is Noodlot en Fortuin, een thema waar bijna alle verhalen wel op de een of andere manier mee te maken hebben. Ook voor mij is het een drukke week. Na de huiskamervertelling op 16 maart, treed ik op 21 maart op in Kockengen. Op 24 maart treden we met vertelkring Het Vijfde Seizoen op in Ateliers Kunstwerk in de Piersonstraat in Nijmegen. De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 en ook daar is de toegang gratis.

Op wereldverteldag zelf sta ik gewoon voor de klas, waar ik natuurlijk de nodige verhalen ga vertellen. Voor iedereen vertel ik gedurende de hele dag een verhaal via Twitter. Vorig jaar heb ik op die manier het Keltische verhaal van Uilix Meic Leirtis verteld. Als je dit jaar @leraarlatijn op Twitter volgt, krijg je in ongeveer veertig tweets een Turks sprookje te “horen”, getiteld “De Zoon van de Padishah van India, oftewel met Vijf Piasters doe je Wonderen”. Luister/lees je mee?

Kunstpost Wijchen

In Galerie Kunstpost in Wijchen is begin mei de tentoonstelling “Drie maal anders” met schilderijen en sculptuur van drie verschillende kunstenaars. Op zondagmiddag 5 mei en 12 mei ga ik verhalen vertellen bij die kunstwerken, voor kinderen en volwassenen. Het worden leuke middagen in een originele vorm.

Meer informatie over deze en andere activiteiten vind je op www.vertellerpaul.nl.

Met veel groeten,

Paul Groos


Verteller Paul

…kan je nog meer vertellen.

www.vertellerpaul.nl

verteller.paul@gmail.com

 

Met deze nieuwsbrief informeer ik u over mijn activiteiten als verteller. Ik stuur u mijn nieuwsbrief slechts één keer ongevraagd. Als u hem wil blijven ontvangen, kunt u een mail met dat bericht sturen naar verteller.paul@gmail.com. Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in mijn activiteiten? Stuur de nieuwsbrief gerust door.