Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief 4 - april 2013

Beste verhalenliefhebbers,

Dit is de vierde Nieuwsbrief van Verteller Paul. Lees een kort verslag van Wereldverteldag en aankondigingen van de komende optredens. Kom je een keertje luisteren? Ik stuur deze nieuwsbrief maar één keer ongevraagd. Wil je hem vaker ontvangen? Laat me dat dan even weten via verteller.paul@gmail.com.

Wereldverteldag

Met wereldverteldag, vorige maand, heb ik via Twitter een verhaal verteld: “De zoon van de Padishah van India, oftewel: met vijf Piaster doe je wonderen”. Dat trok de aandacht van Omroep Gelderland die mij om kwart over zes ‘s morgens hebben geïnterviewd in hun ochtendprogramma. Je kunt hier het interview terugluisteren. Later in het programma hebben ze de eerste tweets van het verhaal voorgelezen, wat me meteen tien extra volgers opleverde. Het verhaal duurde van acht uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds en had uiteindelijk ruim 100 tweets. Ik kreeg zoveel berichtjes terug, dat het net leek of ik voor een live publiek stond te vertellen. Ik heb genoten! Een greep uit de reacties:

“Mag van mij wel vaker per jaar wereldverteldag zijn ;) Leuk zo'n twitterverhaal!”

“Erg leuk! De hele dag af en toe even gekeken. Voor herhaling vatbaar.”

“morgen weer? ‪#please ‪#vanbegintoteindgevolgd

“Een leuk idee en een spannend verhaal, de hele dag lang. Van mij mag het volgend jaar weer :)”

“dank dank! *langdurig applaudisseert*”

Verhalenboot Zwolle

Op woensdagavond 17 april geven we met de vier vertellers van vertellerscollectief De Gouden Tak een voorstelling met de beste verhalen van onze Huiskamervertellingen onder de titel: “Niets is wat het lijkt”. We treden op op hét vertelpodium van Nederland: de Verhalenboot in Zwolle. Ik ga daar vertellen van de Gruwelijke Moord op Jan G. De voorstelling begint om 20.30 uur met een aantal Bomans-vertellers en na de pauze hoor je ons.

Kunstpost Wijchen

In Galerie Kunstpost in Wijchen exposeren begin mei drie kunstenaars: Addy Groos-van GelderMarilynn Visser-Geesink en Dré van Heijst. Bij hun werken ga ik op zondagmiddag 5 mei en zondagmiddag 12 mei verhalen vertellen, steeds van 12.00 uur tot 17.00 uur. Met kinderen ga ik naar de werken kijken en proberen samen hun eigen verhalen erbij te maken. Lees ook onze flyer.

Meer informatie over deze en andere activiteiten van mij vind je op www.vertellerpaul.nl.

Met veel groeten,

Paul Groos

 

Verteller Paul

…kan je nog meer vertellen.

www.vertellerpaul.nl

verteller.paul@gmail.com

 

Met deze nieuwsbrief informeer ik u over mijn activiteiten als verhalenverteller. Ik stuur u mijn nieuwsbrief slechts één keer ongevraagd. Als u hem wil blijven ontvangen, kunt u een mail met dat bericht sturen naar verteller.paul@gmail.com. Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in mijn activiteiten? Stuur de nieuwsbrief gerust door.