Nieuwsbrief‎ > ‎

nieuwsbrief 5

Beste verhalenliefhebbers,

Dit is de vijfde Nieuwsbrief van Verteller Paul met een verslag van de Projectweek op mijn school en aankondigen van verschillende optredens.

Ontvang je mijn nieuwsbrief voor het eerst? Wil je hem blijven ontvangen? Stuur me dan een mailtje met dat bericht terug!

Projectweek op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen

In de projectweek van mijn school heb ik met acht enthousiaste leerlingen gewerkt aan verhalen en vertellen. In vier dagen wilde ik bereiken dat leerlingen een zelf vormgegeven verhaal konden vertellen voor publiek. Ik wilde ze leren om zich te verbinden met een verhaal en zo met effectieve beelden en emoties, met beweging en stem, in contact met het publiek een spanningsboog op te bouwen.

Er is hard gewerkt: verhaalanalyse, improvisatie, feedback en veel oefenen voor de eindvoorstelling. Dat daar wat weinig publiek bij was, mocht de pret niet drukken.

Ik was erg trots op mijn leerlingen: sommigen hebben geleerd om stil te staan bij het vertellen, anderen om het publiek aan te kijken of om een spanningsboog in hun verhaal te brengen. Weer anderen hebben leren werken met beelden en emoties. Ze hebben me allemaal verbaasd: het meisje dat enorm kan rebbelen bleek opeens een heerlijke rust en diepte in haar stem te hebben. Een ander meisje danste bijna letterlijk door haar verhaal met prachtige bewegingen. Weer een ander slaagde er bij de uitvoering voor het eerst in om variatie in haar stem en spanning in haar verhaal te brengen. En nog een ander wist het publiek bijna tot tranen toe te bewegen.

Een heel uitgebreid verslag met onderwijskundige verantwoording en evaluatie lees je hier. Zelf ook zoiets organiseren? Ik werk en denk graag mee! Neem contact op via verteller.paul@gmail.com.

Kunstpost Wijchen

In Galerie Kunstpost in Wijchen exposeren begin mei drie kunstenaars: Addy Groos-van GelderMarilynn Visser-Geesink en Dré van Heijst. Bij hun werken ga ik op zondagmiddag 5 mei en zondagmiddag 12 mei verhalen vertellen, steeds van 12.00 uur tot 17.00 uur. In elk geval komen de Tibetaanse fabel van TsjaTsjaTaToeToe en het Chinese verhaal van de Zonnegodin en de Maangodin langs. En wie weet horen we nog van de Visser en zijn Vrouw. Uilen en vlinders vormen een belangrijke inspiratiebron voor de kunstenaars, dus verhalen daarover mogen niet ontbreken.

Met kinderen ga ik naar de werken kijken en met hun samen een eigen verhaal maken. Lees ook onze flyer.

Oriëntalis

Op 4 mei sta ik weer een hele dag in de Oosterse Straat van Orientalis, deze keer om te vertellen in het thema “Bloemen”. En op 18 augustus ga ik samen met Ensemble Aeide Mousa een optreden verzorgen met verhalen en muziek uit het oude Egypte.

Ik ben natuurlijk heel blij met de doorstart van het museum. Nu is het zaak om het museum in stand te houden. Het is een heerlijk dagje uit: rondkijken in de (religieuze) geschiedenis, praten met bewoners van woningen uit de Oudheid en van Bedoeïenententen en kennismaken met de geschiedenis, de gewoonten en de verhalen van de drie grote religies. Ook de site is helemaal vernieuwd!

 

Meer informatie over deze en andere activiteiten vind je op www.vertellerpaul.nl.

Met veel groeten,

Paul Groos

 

Verteller Paul

…kan je nog meer vertellen.

www.vertellerpaul.nl

verteller.paul@gmail.com

 

Met deze nieuwsbrief informeer ik u over mijn activiteiten als verteller. Ik stuur u mijn nieuwsbrief slechts één keer ongevraagd. Als u hem wil blijven ontvangen, kunt u een mail met dat bericht sturen naar verteller.paul@gmail.com. Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in mijn activiteiten? Stuur de nieuwsbrief gerust door.