Verteller Paul...

...kan je nog meer vertellen

zesde nieuwsbrief - juni 2013

 In deze nieuwsbrief:
- Verslag waterval Vertelfestival
- Vertelfestival Duivelsberg
- Vertelfestival Maastricht
- Korte aankondigingen

Waterval Internationaal Vertelfestival

Het leukste, grootste en Internationaalste vertelfestival van Nederland vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van juni in Zwolle. Op het gras langs de Zwolse Thorbeckegracht staan dan acht yurts (mongoolse tenten) opgesteld, waarin het hele weekend verhalen te horen zijn. Dit jaar mocht ik er vertellen in de tent van de Vertelacademie, samen met andere studenten in de leerroute: Maria Wolters, Marin Millenaar, Nico van Lent en Carin Rook. Met onze verhalen maakten we een treinreis van Hoek van Holland naar Moskou. We vertelden elk een station. “Mijn” station was Deventer en ik vertelde daar het verhaal van Old Minneke, de Heks van de Holterberg. Wat is het leuk als een tent vol kinderen (en volwassenen) meegilt: “Old Minneke, Old Minneke, je hebt haren op je kinneke!”

’s Avonds bezocht ik er de fenomenale verteller Abbi Patrix, een verteller met Franse wortels uit Noorwegen, die een Scandinavisch sprookje vertelde (in het Engels, gelukkig). Hij betoverde zijn publiek met minimale middelen: een trommel, belletje, een klein liedje en vooral zijn woorden. Ik heb nog nooit eerder gezien dat een verteller spontaan een staand applaus kreeg.

Verder zag en hoorde ik nog de Vlaming Fred Versonnen, Nick Hennessey uit Engeland en vele jonge vertellers (de jongste was 13 jaar!). Voor iedereen die van verhalen en vertellen houdt, is Waterval een aanrader!

De Duivelsberg

Het in regio Nijmegen wereldberoemde Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal bestaat dit jaar 50 jaar. Voor dat jubileum worden allerlei activiteiten in en rond het restaurant georganiseerd. In juni is er elke zondag een vertelmiddag, waar twee of drie vertellers verhalen over de Duivel, sprookjes van Grimm en andere toepasselijke verhalen vertellen. Ik vertel op 23 en 30 juni met leden van Vertelkring het Vijfde Seizoen, Angèle Jorna en Raymond van Uppelschoten. Als je wil weten waarom er op de Duivelsberg geen bomen groeien of welke heks er verdronken is in bosven De Heksendans… kom luisteren en ik vertel het je. Voor de kleinsten vertel ik ook nog fabels.

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg
Wat? Vertellingen rond de Duivelsberg
Waar? In en rond Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg
Wanneer? Elke zondag in juni (Verteller Paul op 23 en 30 juni); steeds vanaf 12.00 uur
Voor wie? Iedereen vanaf 3 jaar
Hoeveel? Gratis

Vertelfestival Maastricht

Van zondag 4 tot woensdag 7 augustus is er in het Mgr. Nolenspark in Maastricht een festival met verhalen voor kinderen. Het thema van dit jaar is “Fabels”. Op zondag- en maandagmiddag vertel ik er onder andere over “De Schildpad die wilde vliegen” en “Tsja-tsja-ta-toe-toe en de Fenix”. De locatie is prachtig: een park met oude, statige bomen waartussen stemmige en kleurrijke vertelplekken zijn gemaakt.

Wat? Vertelfestival Veertien – fabelachtige verhalen
Waar? Mgr. Nolenspark, Maastricht
Wanneer? 4-7 augustus (Verteller Paul op 4 en 5 augustus)
Voor wie? Iedereen vanaf 3 jaar
Hoeveel? Gratis

En nog even kort:

- 18 augustus: Verteller Paul en Aeide Mousa met het verhaal van Oedjat het Vliegende Oog in museumpark Orientalis

- 14-15 september: ElfFantasyFair in Arcen: sprookjes, mythen, griezelverhalen en sterke verhalen.

- Winter 2013-14: Huiskamervertellingen met De Gouden Tak

Meer informatie over deze en andere activiteiten in de volgende nieuwsbrief en op www.vertellerpaul.nl.

Tot ziens bij een verhaal,

veel groeten,

Paul

Paul Groos
Verhalenverteller
06-24748932

Volg me op:

Ontvang je mijn nieuwsbrief voor het eerst en wil je hem blijven ontvangen? Stuur me een mail met die boodschap.