Verteller Paul...

...kan je nog meer vertellen

zevende nieuwsbrief - Juli 2013

 In deze nieuwsbrief:
- Impressie Vertelfestival Duivelsberg
- Vertelfestival Maastricht
- Oedjat het Vliegende Oog
- De Gouden Tak
- En verder


Vertelfestival 50 jaar Duivelsberg

Omdat het pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal 50 jaar bestaat, werd er daar een vertelfestival georganiseerd op de zondagen in juni. Twee keer mocht ik meevertellen.  De ontvangst was hartelijk, de pannenkoeken heerlijk, de bosrijke omgeving inspirerend.

Mooie momenten:

- Kinderen halen tussen twee verhalen door snel hun pannenkoek op, rollen hem op en nemen hem mee om maar niets van het volgende verhaal te hoeven missen. Met plakkerige gezichten en handen vol stroop luisteren ze weer mee. Sommige kinderen horen vijf verhalen en willen dan nog niet met papa en mama mee in het bos wandelen…

- Op een zeker moment deed ik in een verhaal het geluid van een koe na. In het weilandje naast de vertelplek stonden wat koeien, die de hele dag nog geen boe of ba hadden gezegd. Op het moment dat ik “boe” zeg, geeft één van de koeien luidkeels antwoord…

Vertelfestival Maastricht

Van zondag 4 tot woensdag 7 augustus is er in het Mgr. Nolenspark in Maastricht een festival met ’s middags verhalen voor kinderen en ’s avonds voor volwassenen. Het thema van dit jaar is “Fabels”. Op zondag- en maandagmiddag vertel ik er onder andere over “De Schildpad die wilde vliegen”, “Tsja-tsja-ta-toe-toe en de Fenix” en “Tiddalik de kikker”. De locatie is prachtig: een park met oude, statige bomen waartussen stemmige en kleurrijke vertelplekken zijn gemaakt en waar je met Limburgse hartelijkheid wordt onthaald.


Wat? Vertelfestival Veertien – fabelachtige verhalen

Waar? Mgr. Nolenspark, Maastricht

Wanneer? 4-7 augustus (Verteller Paul ’s middags op 4 en 5 augustus)

Voor wie? Iedereen vanaf 3 jaar

Hoeveel? Gratis

Het wonderlijke verhaal van Oedjat het Vliegende Oog


Vorig jaar speelde ik met Aeide Mousa, ensemble voor antieke muziek, een voorstelling over de Griekse god Apollo. Dat dat wederzijds goed bevallen is, blijkt: dit jaar weken we opnieuw samen. Op 18 augustus vertellen we de Egyptische mythe over Oedjat het Vliegende Oog: ik zorg voor de mythe, Aeide Mousa voor de muziek. We treden op in het sfeervolle Egyptische huis in museumpark Orientalis.

Wat? Het wonderlijke verhaal van Oedjat het Vliegende Oog – Aeide Mousa en Verteller Paul

Waar? Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting

Wanneer? 18 augustus, ’s middags twee voorstellingen

Voor wie? Alle bezoekers van museumpark Orientalis

Hoeveel? De entree van het museum (museumjaarkaart gratis!)

De Gouden Tak

Vorig jaar hebben we een serie succesvolle en gezellige huiskamervertellingen gegeven met de vier vertellers van De Gouden Tak, afgesloten met een optreden op de Verhalenboot in Zwolle. Komende winter komt er weer een nieuwe reeks huiskamervertellingen:

- 26-10: Amersfoort

- 23-11: Harderwijk

- 18-1: Vinkeveen

- 15-2: Wijchen

Je kunt je alvast opgeven via een mail aan Verteller.paul@gmail.com. Meer informatie in een volgende nieuwsbrief.

U kunt de vertellers van de Gouden Tak ook uitnodigen voor een verhalenavond in uw eigen huiskamer. U zorgt voor de huiskamer, het publiek, een hapje en een drankje en wij brengen de verhalen mee. Voor de kosten hoeft u het niet te laten: we zetten een hoed neer, waarin de gasten een bijdrage in onze (reis)kosten kunnen achterlaten. Voor meer informatie kunt u mij mailen.

En verder

- 14-15 september: ElfFantasyFair in Arcen: Verteller Paul vertelt (in het Engels): Stories with a twist.

Meer informatie over deze en andere activiteiten in de volgende nieuwsbrief en op www.vertellerpaul.nl.

Tot ziens bij een verhaal,

veel groeten,

Paul

Paul Groos
Verhalenverteller
06-24748932

Volg me op:

Ontvang je mijn nieuwsbrief voor het eerst en wil je hem blijven ontvangen? Stuur me een mail met die boodschap.