Kerstsprookjesfestijn

Op het Wijchense Kerstsprookjesfestijn horen verhalen.

Ook dit jaar worden er weer sprookjes verteld door drie echte verhalenvertellers. Zij vertellen in het weekend voor kerst (20 en 21 december) op zaterdagavond en zondagmiddag uit hun hoofd en zonder boek bekende en minder bekende kerst- en winterverhalen. Op de late zaterdagavond vertellen ze een reeks griezelverhalen in het kasteel. En op zondagmiddag vertellen Wijchense kinderen hun eigen kerstverhalen.

Nadja Spooren, Joost Schellekens en Paul Groos zijn drie vertellers uit Wijchen en omgeving. Ze zijn alledrie opgeleid aan de Vertelacademie in Utrecht. Nadja speelt panfluit, geeft ook panfluitles en verwerkt haar muziek graag in haar verhalen. Joost is een energieke, betrokken verteller die zijn publiek graag meeneemt met zijn woorden. Paul vertelt graag oude verhalen, verhalen met een ritme én verhalen met een verrassing aan het einde.

Op het sprookjesfestijn vertellen ze de hele zaterdagavond en zondagmiddag hun winterverhalen in twee verteltenten in het centrum van Wijchen. Kinderen én volwassenen zijn altijd welkom om te komen luisteren in één van de tenten.

Maar als op zaterdagavond laat de winkels sluiten en de lichten uitgaan, gaan de verhalen verder. Het is traditie om op de donkere avonden rond kerst griezelverhalen te vertellen en daarom verzorgen de drie vertellers een donker uur vol duistere verhalen. Om 22.00 uur vertellen ze in een sfeervol ingerichte ruimte in het kasteel van Wijchen een paar verhalen om van wakker te liggen: The Fright Before Christmas.

Bekijk de trailer van The Fright Before Christmas:

The Fright Before Christmas 2014 - the trailer from Kampvuur.tv on Vimeo.

Op zondagmiddag om 15.00 uur is het de beurt aan kinderen van basisschool ’t Palet en Wijchense leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen om hun eigen verhalen te vertellen. Onder leiding van verteller Paul Groos hebben zij eigen kerstverhalen gemaakt en een vertelling voorbereid. Zij treden op in één van de verteltenten.

Zaterdagavond 19.00-21.30: Kerst- en winterverhalen in de verteltenten

Zaterdagavond: 22.00-23.00: Griezelverhalen in kasteel Wijchen

Zondagmiddag: 13.00-17.00: Kerst- en winterverhalen in de verteltenten

Zondagmiddag: 15.00: Kindervertellers in de verteltent

Meer informatie over de vertellers vindt u op

Paul Groos: www.vertellerpaul.nl

Joost Schellekens: www.vaardigvertellen.nl

Nadja Spooren: www.panfluitpraktijk.nl