Voorstellingen

Nieuwste voorstelling:

En 's Nachts Vertellen Ze

Er is een god in de stad. Een nieuwe god. Sommigen noemen hem Bacchus, anderen Dionysos, de Tweemaal Geborene. Hij wil dat vannacht iedereen naar buiten gaat en zingt en drinkt en schranst en danst. Het is feest voor de hele stad. Maar de drie prinsessen feesten niet mee, want "dat hoort niet bij prinsessen". zij staan voor onkreukbaarheid. Onveranderlijkheid. Ze zitten in het vrouwenverblijf van het paleis en spinnen, weven en borduren. En ze vertellen elkaar verhalen over goden en mensen. Zullen ze van die verhalen leren? Of zal de wraak van Dionysos verschrikkelijk zijn?

In deze vertelling breng ik 6 verhalen van Ovidius. Deze verhalen komen uit het vertaalpensum van het eindexamen Latijn van 2019.

Duur: 45 - 65 minuten

Leeftijdsindicatie: 10+

Mijn vertellingen uit de klassieke mythologie zijn geschikt voor iedereen. Je hoeft geen voorkennis te hebben om van de verhalen te kunnen genieten. Laat je meenemen naar een wereld van lang geleden en ver weg, met deze verbazend herkenbare en actuele verhalen. Ik vertel ze steeds met een flinke knipoog naar het heden.

Deze voorstellingen worden veel geboekt op de gymnasiale opleidingen in Nederland en België, maar ze zijn ook geschikt voor basisscholen, musea, festivals en dergelijke.

Klik hier voor de voorstellingen!

(En natuurlijk kun je ook muzikale mythenvoorstellingen boeken. Mythisch met Muziek vertelt de verhalen en laat de muziek klinken die op de verhalen is gebaseerd. Zie www.mythischmetmuziek.nl.)

Soms maak ik een uitstapje naar een andere mythentraditie. Hier vind je een intrigerend verhaal uit het oude Egypte. Het bestond al 5000 jaar geleden en is daarmee het oudste verhaal in mijn repertoire. In de toekomst komen er meer verhalen!

Klik hier voor de voorstellingen!

(Er is ook een muzikale vertelvoorstelling van Mythisch met Muziek, waarin mythen en legenden worden verteld uit Nederlandse, Duitse, Arabische én Klassieke traditie!)

Veel mensen denken dat deze verhalen voor kleine kinderen zijn. Het is zeker waar dat ze zeer geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 4. Maar ook oudere kinderen en volwassenen kunnen er erg van genieten.

Klik hier voor de voorstellingen!

Lachen en griezelen zijn twee menselijke basisemoties die zowel los van elkaar als in combinatie bestaan. Hier vind je een voorstelling met hartverwarmende twistverhalen en een voorstelling met keiharde horrorverhalen.

Klik hier voor de voorstellingen!

Hier vind je voorstellingen met verhalen om koude, witte vorstdagen te laten ontdooien. Kerstverhalen voor kinderen en voor volwassenen.

Klik hier voor de voorstellingen!

Stadsvertellingen

Ik ben ook stadsverteller bij Story Adventures en vertel een Storytrail in Arnhem en binnenkort ook in Nijmegen. Zie www.storytrails.nl voor meer informatie.

Er zijn heel wat voorstellingen die ik kan spelen. elke voorstelling is qua tijdsduur en exacte invulling aan te passen aan uw wensen. Taal en stijl van de vertelling pas ik aan aan het publiek: voor kinderen of jongeren vertel ik dezelfde verhalen anders dan voor volwassenen. Zelfs de lengte van sommige voorstellingen is flexibel aan te passen aan de gelegenheid. Dat is het mooie van vertellen... Er zijn geen technische eisen. Een klein speelvlak is al genoeg, theaterfaciliteiten (podium, decor, licht, geluid) zijn onnodig. Alleen bij een groot publiek is geluidsversterking prettig.

"Kijk daar," zei de Stiefheksmoederkoningin, "zie je dat meer? Daarin heb ik ooit mijn ring laten vallen. Die moet je ophalen. Als dat lukt, krijg je de volgende opdracht, maar zoniet, dan ga je in de gevangenis!" En ze lachte kakelend. De prins ging op weg en zijn dienaren gingen met hem mee: Langnek, Renbeen, Scherpoog, Grootoor, Koukleum en Holle Bolle Gijs. Maar hoe moest je nu een ring van de bodem van een meer halen?

De Zes Dienaren - Sprookje van Grimm