Voor Vertellers

In 2013 organiseerde ik op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen een projectweek waarin ik met leerlingen heb gewerkt aan verhalen en vertellen. Een verslag daarvan vind je hier. Interessant voor vertellers die met middelbare scholieren (willen) werken of docenten die met verhalen en vertellen (willen) werken. Ook zoiets organiseren? Ik denk en werk graag mee!

Dit is een geweldige link voor het onderzoeken van Verhaalstructuren.

Er is ook een handleiding voor de uitspraak van Latijnse woorden.

Soms maak of schrijf ik iets dat voor andere vertellers of belangstellenden interessant kan zijn. Die dingen plaats ik dan vaak op het Vertelforum. Hieronder vind je die schrijfsels terug.

Naar aanleiding van het Odyssee-weekend op Terschelling schreef ik een stuk over de uitspraak van Griekse mythologische namen.

De graaf wist niet dat er aan de rand van het bos nog iemand de werkzaamheden aan het klooster volgde. Het was de Duivel. Horens op zijn kop, hoeven, een gespleten staart. Zijn slangentong likte langs zijn lippen en hij gromde: "Nu zal dit bos, mijn bos, besmet worden door Gregoriaans gezang en geprevelde gebeden." En hij verzon een list.

Waarom op de Duivelsberg geen bomen groeien - Legende uit de omgeving van Nijmegen