Sprookjes en Fabels

Sprookjes zijn verhalen uit een andere wereld. Ze gaan over Boze Stiefmoeders, Derde Zonen en Dappere Kleermakers. Fabels gaan vaak over dieren, maar ook over heel andere personen. En eigenlijk gaan sprookjes en fabels allemaal over de echte wereld. En misschien wel over jou.

Van een domme schildpad en de boze wind

Wie dacht dat fabels altijd over dieren gaan, moet eens het verhaal van de Zon en de Wind horen. In deze voorstelling vertel ik fabels over dieren en fabels zonder dieren. Elke fabel heeft een wijze les, maar is vooral een vermakelijk verhaal, vaak al meer dan 2000 jaar oud. De volgende fabels kunnen langskomen, de voorstelling kan per keer verschillend worden ingericht:

- De schildpad die wilde leren vliegen (over te veel willen)

- De zon en de wind (over boos zijn en ruziemaken)

- De stadsmuis en de veldmuis (over thuis zijn)

- De haas en de schildpad (over arrogantie)

- Tiddalik de kikker (over hebberigheid en humor)

- De uil en de twee konijnen (over te veel willen)

- Tsjatsjatatoetoe en de Poeinix (over arrogantie)

Duur: 15 - 60 minuten

Leeftijdsindicatie: 4+ (van deze voorstelling bestaat ook een versie voor middelbare scholen)

De Eigenwijze Sprookjes van Koning Kluns

Koning Cazimir Lodewijk Ubaldus Nicolaas Zacharias, kortweg koning CLUNZ is vreselijk onhandig. Hij is zo onhandig dat de prinses op wie hij verliefd is, hem niet wil hebben. In vermomming verovert hij haar hart door haar te laten zien wat hij wel kan: verhalen vertellen. In deze voorstelling hoor je bekende en iets minder bekende sprookjes, maar allemaal in de eigenwijze versie van Koning Kluns.

Deze vertelling kan gecombineerd worden met een verhalenspeelworkshop van ongeveer 45 minuten, waarin je kunt kleuren, spelen en puzzelen met sprookjes.

Duur: 45 minuten (+ eventueel 45 minuten verhalenspeelworkshop)

Leeftijdsindicatie: 4+

Koning Kluns Vertelt Verder

Nadat hij trouwde met zijn prinses was de koning nog lang niet uitverteld. In deze voorstelling hoor je weer drie eigenwijze sprookjes, die de koning vertelde aan zijn hofhouding. Ook deze vertelling kan gecombineerd worden met een verhalenspeelworkshop van ongeveer 45 minuten, waarin je kunt kleuren, spelen en puzzelen met sprookjes.

Duur: 45 minuten (+ eventueel 45 minuten verhalenspeelworkshop)

Leeftijdsindicatie: 4+

Sprookjes met Spookjes

Iedereen houdt ervan om soms even de koude rillingen te voelen. Deze voorstelling zit vol milde en vaak grappige spookverhalen. Een eenzaam spook in een schoorsteen, een spookachtige ezel en zelfs een heel zwembad vol met spoken. Heel geschikt voor de periode rondom Halloween.

Vertelvoorstelling van 45 minuten

Leeftijd: vanaf 6 jaar.