Om Troje - het leven van Achilles

"Nu ben ik even oud als mijn vader was toen hij stierf"

Pyrrhus, de zoon van de grote Achilles is jarig. Deze vijfentwintigste verjaardag doet hem terugdenken aan het leven van zijn vader, zijn held. Zijn verjaardagsgasten vertellen hem over zijn vaders beroemde daden. Maar vertellen ze wel wat hij wil horen? Want niet alles wat zijn vader deed, blijkt even heldhaftig te zijn. Pyrrhus, die zijn vader niet levend heeft meegemaakt, maakt via de verhalen opnieuw kennis met de vader die hij dacht te kennen.

Passend bij het eindexamen Grieks in 2015 omvat dit verhaal een deel van de Ilias van Homerus en andere verhalen over de grootste held van de Grieken. Zoals alle mythen is het een oud verhaal over universele waarden, dilemma's en emoties. Deze vertelling is heel geschikt als opening of afsluiting van een jaar lang lezen in de Ilias. Maar iedereen met belangstelling voor Oudheid, mythologie en verhalen vindt in deze vertelling het zijne.

De vertelling duurt 50-60 minuten en kan gespeeld worden op elke plek, ook in een klaslokaal of aula. Van 1 september 2014 tot 1 januari 2015 speel ik deze vertelling als try-out. De voorstelling is dan goedkoper, maar kan nog wat onvolkomenheden bevatten.

Première

11 januari 2015 - 19:30 uur

Stedelijk Gymnasium - Kronenburgersingel 269 - Nijmegen

Deze première is mijn afstudeervoorstelling van de Vertelacademie.

Kaarten: €11,50 - scholieren en docenten: €7,50.

Koop kaarten via de webwinkel van Eventgoose.

Deze vertelling op je eigen school of elders? Meer informatie? Stuur een mail naar verteller.paul@gmail.com